osnovna hranila limonska trava CC Tea

Dobro počutje

Zdrav imunski sistem

Že nekaj časa si še bolj redno umivaš roke in se ne dotikaš obraza. Takšna preventiva je super, ampak kaj lahko še storiš, da ti virusi in bakterije ne morejo blizu? Kako lahko okrepiš imunski sistem in se s tem ubraniš pogostih prehladov, vnetij in okužb z virusi, bakterijami in glivicami?

Za zdravo življenje sta ključna:

✔ dober razvoj
✔ vzdrževanje zdravega imunskega sistema

Imunski sistem je obrambni mehanizem našega telesa in to v vseh obdobjih življenja. Za to mora vsak poskrbeti sam. Otrokom pa seveda pri tem pomagajo starši.

Znanje o uporabi zdravilnih zelišč se je v preteklosti prenašalo iz roda v rod. Danes pa se na žalost najprej obrnemo na umetne farmacevtske izdelke, ki so v večini nadomestili ljudsko medicino.

Pa vendar obstaja kar nekaj zelišč, ki naše imunske celice še bolj okrepijo, med njimi je tudi limonska trava Cymbopogon Citratus.

Hranilne vrednosti limonske trave CC Tea

Čaj CC Tea je pripravljen izključno iz listov limonske trave Cymbopogon Citratus najvišje kvalitete, ki so vir nekaterih osnovnih hranil, potrebnih za ustrezno delovanje tvojega telesa, dobro počutje, rast in preprečevanje bolezni.

Gre za hranila, ki jih naše telo ne proizvaja v zadostni količini, zato jih moramo pridobiti s pomočjo prehrane. Večina strokovnjakov se strinja, da je pomanjkanje teh hranil najbolje pridobiti iz naravnih virov v okolju in ne iz sintetičnih prehranskih dodatkov.

Za zdrav imunski sistem so pomembni vitamin A, vitamini skupine B, vitamin C, D, E, ter minerali, kot so železo, kalcij, magnezij, jod, mangan, baker, cink, selen.

Čaj limonske trave CC Tea je naravna zakladnica teh vitaminov in mineralov, najbolj pa je bogat z vitaminom A, kalcijem in železom.

Naš čaj izvira iz rastlini domorodnega okolja, globoko v notranjosti SV Indije, Manipurja, kjer ga še danes uporabljajo v terapevtske namene. To zelišču zagotavlja, da ohrani pravo ravnovesje aktivnih spojin in hranil.

Zdravi listi pa gredo skozi proces čiščenja in poseben način sušenja, zaradi česar zaužiješ več antioksidantov ter uživaš v močnejšem vonju in aromi.

Vzroki za oslabitev imunskega sistema

Ti so številni. Imunski sistem slabi:

  • s starostjo
  • zaradi dolgotrajnega jemanja antibiotikov
  • slabega življenjskega sloga in navad (stres, pretirane diete, težko fizično in mentalno delo…)
  • najpogosteje pa zaradi nepravilne prehrane, premalo gibanja in pomanjkanja spanca.

Pomembno je uživati raznovrstno, čim manj procesirano, polnovredno hrano in uravnotežene obroke s čim več zelenjave. Problem je, da danes tudi naravna živila niso več tako bogata z vitamini in minerali, kot so bila nekoč.

Verjamemo, da ti kljub večji ozaveščenosti prevečkrat zmanjka časa, da bi poskrbel za zdrav in uravnotežen obrok. A hrana naj bo vedno tvoj zaveznik, važno je tudi, da jo poješ v miru in v njej uživaš. Le tako boš omogočil, da bo telo izkoristilo potencial hrane.

Najbrž veš, da se 60 – 80% imunskega sistema nahaja v tvojem črevesju. Šele ko je to zdravo je sposobno absorbirati vse snovi, ki krepijo imunski sistem.

Enako pomembno je tudi, da poskrbiš za gibanje vsak dan, še posebej na svežem zraku, v naravi. Že sama hoja bo povzročila boljšo prekrvavitev. Hkrati boš nagradil svoje telo z dozo sončnih žarkov, ki omogočajo nastanek vitamina D v telesu. Ta je potreben za lažjo absorbcijo vitamina C, ki ga je veliko tudi v limonski travi. Potrebujejo pa ga tudi tvoje obrambne celice.

Okrepi si imunski sistem z limonsko travo CC Tea

Limonska trava CC Tea vsebuje zadostno količino osnovnih vitaminov in mineralov, ki pomagajo vračati tvoje telo v ravnovesje.

Pomembno je izpostaviti, da naravni vitamin C deluje kot antioksidant.

Limonska trava pa vsebuje tudi kalcij, ki pomaga izdelovati encim, ki sodeluje pri uničevanju virusov in ga celice uporabijo za preprečevanje okužb.

Pomembna je tudi njena vsebnost vitamina B, ki skrbi za dobro delovanje priželjca in okrepi imunski sistem.

Naj gre za pomanjkanje vitaminov in mineralov v telesu, alergijske nevšečnosti, razna vnetja, prebavne težave, slab spanec, depresijo, hormonske težave ali pomanjkanje energije, vse to kaže na porušenost ravnovesja.

S čajem poskrbiš tudi za hidracijo telesa, ki je enako pomembna v vseh letnih časih. Limonska trava pravzaprav uravnava telesno temperaturo, zato je čaj CC Tea odličen tudi bolj hladen ali kot ledeni čaj. Tu lahko najdeš naše najljubše recepte >>

Seveda ena skodelica ne reši težav, redno pitje čaja pa lahko z vitamini in minerali nahrani celice in pomaga pri aktivaciji imunskega sistema.

Redno pitje čaja CC Tea je kot vložek v zdravje, lepoto in vitalnost tvojega telesa, ker zagotavlja, da pokrijete vse potrebe po osnovnih vitaminih in mineralih.

Priporočamo redno pitje čaja vsak dan. V času okužbe pa je še bolj pomembno, da celice dobro nahranimo, da se lahko zoperstavijo okužbi, zato svetujemo 3-4 skodelice na dan.

Pitje zeliščnega čaja limonske trave CC Tea nima stranskih učinkov in ga priporočamo vsej družini. Redno pitje čaja odsvetujemo le nosečnicam.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Slide
Rožle d.o.o. Horjul
Mala ulica 16, 1354 Horjul
Slovenija
Najvišja kakovost po pravični ceni
Dostava v 1-2 delovnih dneh
Imaš vprašanje?
info@rozle-tea.com
+386 (0)41 863 126 (Fani)

Košarica