Lemongrass CC Tea plantation we care

Spoznaj pot in pripravo limonske trave

od plantaže pa vse do osvežujoče skodelice čaja CC Tea

Na plantažah CC Tea kmetje tako kot v večini predelov Indije ne uporabljajo strojev za obiranje čaja. Vsa žetev je opravljena povsem ročno.

Žetev je običajno opravljena dvakrat na leto. Limonska trava ne glede na čas ali sezono žetve ohrani isto teksturo, kvaliteto in okus.

Kmetje se v zgodnjih jutranjih urah odpravijo na plantažo, kjer poiščejo in odrežejo le sveže in dovolj zrele liste limonske trave. Nato jih odpeljejo v delovne prostore, kjer delavke izločijo nezdrave liste, zdravi listi pa gredo skozi 3 procese čiščenja. Za tem se jih poveže v snope in obesi navzdol z namenom, da voda lažje odteče in se hkrati izloči odvečna vlaga.

čaj limonska trava CC Tea

Liste se na koncu izpostavi še posrednemu ventilacijskemu sušilcu, ki omogoči popolno sušenje. Tak način sušenja pomaga ohraniti več antioksidantov ter močnejši vonj in aromo čaja, kot če bi bili listi neposredno izpostavljeni sončni svetlobi.

Popolnoma posušeni listi so sedaj pripravljeni za razrez in pakiranje.

Dragi ljubitelj čaja, tako je skrbno in z ljubeznijo pridelan čaj CC Tea, ki je na voljo v lističih in bio razgradljivih čajnih vrečkah.

DELI S PRIJATELJI:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Slide
Rožle d.o.o. Horjul
Mala ulica 16, 1354 Horjul
Slovenija
Najvišja kakovost po pravični ceni
Dostava v 1-2 delovnih dneh
Imaš vprašanje?
info@rozle-tea.com
+386 (0)41 863 126 (Fani)

Košarica