Spoznaj podrobneje pot in pripravo limonske trave – od plantaž pa vse do osvežujoče skodelice čaja CC Tea!

Na plantažah CC Tea kmetje tako kot v večini predelov Indije ne uporabljajo strojev za obiranje čaja. Vsa žetev je opravljena povsem ročno.

Žetev je običajno opravljena dvakrat na leto. Limonska trava ne glede na čas ali sezono žetve ohrani isto teksturo, kvaliteto in okus.

Kmetje se v zgodnjih jutranjih urah odpravijo na plantažo, kjer poiščejo in odrežejo le sveže in dovolj zrele liste limonske trave. Nato jih odpeljejo v delovne prostore, kjer delavke izločijo nezdrave liste, zdravi listi pa gredo skozi 3 procese čiščenja. Za tem se jih poveže v snope in obesi navzdol z namenom, da voda lažje odteče in se hkrati izloči odvečna vlaga.

Liste se na koncu izpostavi še posrednemu ventilacijskemu sušilcu, ki omogoči popolno sušenje. Tak način sušenja pomaga ohraniti več antioksidantov ter močnejši vonj in aromo čaja, kot če bi bili listi neposredno izpostavljeni sončni svetlobi.

Popolnoma posušeni listi so sedaj pripravljeni za razrez in pakiranje.

Dragi ljubitelj čaja, tako je skrbno in z ljubeznijo pridelan čaj CC Tea, ki je na voljo v lističih in bio razgradljivih čajnih vrečkah.

Več o lastniku nasada CC Tea pa lahko izveš na spodnji povezavi.

Slider