Potovanje čaja – od plantaž do skodelice CC Tea

Spoznajte podrobneje pot in pripravo limonske trave –
od plantaž pa vse do osvežujoče skodelice čaja CC Tea!

 

Čaj ni le še ena od pijač, ampak tudi napitek,
ki ga vaše telo absorbira, na katerega se odzivajo vaše celice
in v katerega verjamete, da je blagodejen za vaše zdravje.
Odseva vaš način življenja.

 

Na plantažah CC Tea kmetje tako kot v večini predelov Indije ne uporabljajo strojev za obiranje čaja. Vsa žetev je opravljena povsem ročno.
Žetev je običajno opravljena dvakrat na leto. Limonska trava ne glede na čas ali sezono žetve ohrani isto teksturo, kvaliteto in okus.
Kmetje se v zgodnjih jutranjih urah odpravijo na plantažo, kjer poiščejo in odrežejo le sveže in dovolj zrele liste limonske trave. Nato jih odpeljejo v delovne prostore, kjer delavke izločijo nezdrave liste, zdravi listi pa gredo skozi 3 procese čiščenja. Za tem se jih poveže v snope in obesi navzdol z namenom, da voda lažje odteče in se hkrati izloči odvečna vlaga.
Liste se na koncu izpostavi še posrednemu ventilacijskemu sušilcu, ki omogoči popolno sušenje. Tak način sušenja pomaga ohraniti več antioksidantov ter močnejši vonj in aromo čaja, kot če bi bili listi neposredno izpostavljeni sončni svetlobi.
Popolnoma posušeni listi so sedaj pripravljeni za razrez in pakiranje.
Dragi ljubitelji čaja, tako je skrbno in z ljubeznijo pridelan čaj CC Tea, ki vam je na voljo v lističih in bio razgradljivih čajnih vrečkah.

 

Košarica