SPLOŠNI POGOJI

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB1) in s priporočili GZS.

Spletno trgovino upravlja podjetje Rožle d.o.o. Horjul, Mala ulica 16, 1354 Horjul (v nadaljevanju ponudnik).

Spletna trgovina Rožle d.o.o. Horjul deluje od ponedeljka do petka od 9h do 17h in ob sobotah od 9h do 12h, vse dni v letu razen praznikov.

Pazljivo preberite naslednje splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas ti zavezujejo s trenutkom, ko stopite vanjo. Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine brez izjeme. V primeru, da se s ponujenimi splošnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ogleda strani in nakupa prek naše elektronske trgovine ne opravite. Šteje se, da ste z vsakim ogledom opravljenim prek naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev. Tudi v prihodnje ste, do preklica ali spremembe veljavnih splošnih pogojev, ob vsakem ogledu opravljenem na naši spletni strani, zavezani z navedenimi splošnimi pogoji. Splošne pogoje bomo redno ažurirali in bodo v vsakem trenutku v svoji najnovejši in veljavni verziji v celotnem besedilu dostopni vsakomur brez težav.

Ponudnik se zavezuje, da bo poslovanje spletne trgovine v skladu z vso veljavno zakonodajo.

Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne trgovine, niti se ne zavezuje za pravilnost in popolnost tekstovnega,video, slikovnega ali zvočnega materiala. Fotografija in dejanski izgled artikla se lahko razlikujeta.

Podjetje Rožle d.o.o. Horjul si pridržuje pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave.

Vsa komunikacija, ki se vrši med kupcem in podjetjem Rožle d.o.o. Horjul v elektronski obliki se šteje, kot da je bila izvedena v pisni obliki in ima veljavo pogodbe.

Zaradi različnih tehničnih ali drugačnih razlogov poslovanje preko naše spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si podjetje Rožle d.o.o. Horjul pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov, ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine, ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine.

Elektronski izvod naročila prejme kupec po elektronski pošti takoj, ko odda naročilo. Priporočljivo je, da si ga natisne ali shrani na disk.

Izvod naročila in računa v pisni obliki prejme kupec na dom (kot račun ob dobavi).

Nakup v spletni trgovini ali sploh kakršnokoli posredovanje osebnih podatkov na straneh spletne trgovine je dovoljen samo pravno – poslovno sposobnim osebam, starejšim od 15 let, ostale osebe morajo za vsako posredovano informacijo pridobiti zakonsko veljavno soglasje staršev ali skrbnika.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

V skladu z 43. b čelom ZVPot-UPB2, se ponudnik zavezuje, da kupcu pred nakupom zagotovi naslednje informacije:

 • Ime in sedež podjetja
 • Kontaktni podatki, ki omogočajo hitro komunikacijo in odpravo morebitnih težav (e-pošta, brezplačni telefon)
 • Bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
 • Cene blaga in storitev
 • Časovna veljavnost ponudbe
 • Pogoji dostave oziroma morebitni stroški dostave
 • Način plačila in dostave, vključno z rokom dobave ali izpolnitve
 • Pravica do odstopa od pogodbe v skladu s 43. č členom ZVPot-UPB2 vključno z opisom postopka ob pritožbi

DOSTAVA IN DOBAVNI ROK

Naše izdelke dostavljamo znotraj Slovenije in povsod po svetu.

1) Slovenija

Ponudnik se trudi, da bo blago dostavljeno do naročnika v navedenih rokih. Blago, ki je na zalogi ima rok dobave 1-3 delovne dni. Blago, ki ga ni na zalogi je možno naročiti po elektronski pošti ali telefonu, v tem primeru je rok dobave po dogovoru. Po oddaji naročila prejme naročnik obvestilo po elektronski pošti o oddanem naročilu, ki vsebuje informacijo o vsebini naročila in načinu plačila. Dostavo blaga za nas izvaja Pošta Slovenije d.o.o.

V kolikor vas ob dostavi ni doma, vam bo pismonoša pustil sporočilo. Prosimo,da ga pokličete in se dogovorite za ponovno dostavo, ki je brezplačna. V primeru, da paketa ne dvignete v roku 15-dni se smatra, da odstopate od naročila in se slednje vrne dobavitelju.

Pomembna opozorila: Da bi prejeli naročilo v najkrašjem času, vam svetujemo, da upoštevate naslednje:

 • Navedite podatke za dostavo, kjer je vedno nekdo na razpolago za prevzem paketa. V kolikor vas ob dostavi ni doma, vam bo pismonoša pustil sporočilo. Prosimo, da ga pokličete in se dogovorite za ponovno dostavo, ki je brezplačna.
 • Priimek naveden v naslovu za dostavo mora biti  naveden tudi na zvoncu/domofonu/poštnem nabiralniku. V kolikor pismonoša ne najde priimka, nam vrne paket z opombo: ”Prejemnik neznan”.
 • Navedite vašo mobilno telefonsko številko v primeru, da bi vas za prevzem paketa poklicali iz Pošte Slovenije.

Cenik poštnine:

 • Plačilo po predračunu = 2.50 EUR
 • Plačilo po povzetju = 3.50 EUR

2) Tujina – po vsem svetu

Ponudnik se trudi, da bo blago dostavljeno do naročnika v navedenih rokih. Dostava blaga na zalogi je odvisna od države, predvidoma je rok dobave od 2-12 delovnih dni. Blago, ki ga ni na zalogi je možno naročiti po elektronski pošti ali telefonu, v tem primeru je rok dobave po dogovoru. Po oddaji naročila prejme naročnik obvestilo po elektronski pošti o oddanem naročilu, ki vsebuje informacijo o vsebini naročila in načinu plačila. Dostavo blaga za nas izvaja Pošta Slovenije d.o.o. V primeru, da paketa ne dvignete v roku 15-dni se smatra, da odstopate od naročila in se slednje vrne dobavitelju.

Cenik poštnine:

 • do 400g čaja = 5.00 EUR
 • do 800g čaja = 11.00 EUR
 • do 2kg čaja = 16.00 EUR

CENE

Podjetje Rožle d.o.o. Horjul je davčni zavezanec. Cene izdelkov v spletni trgovini Rožle d.o.o. Horjul  že vključujejo DDV. Cene so označene v EUR. Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila. Cene na spletnih straneh so dokončne in veljajo samo za nakup (oddano naročilo) preko spletne trgovine. Cene za izbrano blago ali storitev veljajo na dan opravljenega nakupa.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Cena, po kateri ste blago naročili velja dokler blaga ne dostavimo. Cene ne vključujejo dostave.

NAČINI PLAČILA

Plačilo nakupa je omogočeno na dva načina:

1) Plačilo po predračunu:

Naročilo je odpremljeno po prejemu denarnih sredstev na naš bančni račun. Znesek lahko poravnate s plačilnim nalogom preko katerekoli banke, spletne banke, pošte.

Podatki za plačila v Sloveniji:

 • Prejemnik: Rožle d.o.o. Horjul, Mala ulica 16, 1354 Horjul
 • Bančni račun IBAN:  SI56 0202 7001 3146 125 (NLB d.d.)
 • Sklic pri plačilu je številka predračuna: 00-številka predračuna

2) Plačilo po povzetju z odkupnino:

Pošta Slovenije omogoča, da ob prevzemu paketa z odkupnino tega plačate z gotovino ali brezgotovinsko, s plačilnimi karticami. Na območju izbranih pošt (https://www.posta.si/zasebno/postne-storitve/prejemanje/placilo-odkupnine-pos) je Pošta Slovenije pismonoše opremila s prenosnimi POS-terminali ter vam tako olajšala nakupe, saj jih lahko plačate s karticami MasterCard®, Maestro®, Visa, Karanta in Diners Club.

NAROČILO

Kupec uvrsti artikle v košarico, kjer se mu ponudi možnost nadaljevanja nakupa ali zaključek nakupa.

V košarici se prikaže naziv artikla, količina in cena naročila. Ko kupec zaključi naročilo, prejme sporočilo po e-pošti, da je naročilo sprejeto. Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost artiklov in naročilo potrdi ali pa ga z razlogom zavrne. Na tej stopnji so sprejeta naročila obravnavana kot nepreklicna. V primeru, da bi radi odstopili od naročila nas prosimo obvestite v roku (1) ure od prejetega naročila po elektronski pošti. Ko je naročilo izvedeno prodajalec v najkrajšem možnem času blago pripravi in ga odpošlje ali pripravi za osebni prevzem.

REKLAMACIJA

Vsi izdelki iz spletne trgovine Rožle d.o.o. Horjul so osebno pregledani in brezhibni ob oddaji/predaji kupcu.

V primeru, da ste po pošti prejeli okvarjen izdelek, nas o tem obvestite v najkrajšem možnem času preko elektronske pošte: info@rozle-tea.com ali na telefonsko številko: 040506700.

Prav tako nas kar najhitreje obvestite, če se prejeti izdelek razlikuje od kupljenega, da lahko napako odpravimo v najkrajšem možnem času. Potrošnik lahko uveljavlja reklamacijo izdelka, če o tem obvesti prodajalca najkasneje v roku 8 dni od nakupa, z dokazilom. Kot dokazilo se šteje slika poškodovanega izdelka/embalaže. Reševanje reklamacij bo potekalo v skladu z določili Obligacijskega zakonika in Zakona o varstvu potrošnikov.

PRAVICA DO VRAČILA BLAGA

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju Rožle d.o.o. Horjul sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe je strošek vračila blaga; blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Blago mora biti vrnjeno nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno ali pokvarjeno brez potrošnikove krivde. Prav tako mora ostati nepoškodovana in nespremenjena originalna embalaža tega izdelka. Vračilo plačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če je potrošnik že odprl originalno embalažo izdelka in/ali jo začel uporabljati, mu pravica do vračila blaga ne pripada več.

Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

V primeru reklamacije blago vrnite na spodnji naslov in nas o vaši nameri predhodno obvestite na telefon: +386 40 506 700 ali na email: info@rozle-tea.com.

PODJETJE: Rožle d.o.o. Horjul
NASLOV: Mala ulica 16, 1354 Horjul

REŠEVANJE SPOROV

Morebitni spori med strankami, ki so v kakršnikoli povezavi z spletno trgovino, se rešujejo sporazumno.
V nasprotnem primeru se stranke dogovorijo, da bo spor reševalo pristojno sodišče v Ljubljani.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Pri spletni prodaji spoštujemo ZVOP 2 (Zakon o varstvu osebnih podatkov) na podlagi GDPR uredbe EU (General Data Protection Regulation) 2016/679 ter EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA z dne 27. april 2016.

Ob nakupu v spletni trgovini Rožle d.o.o. Horjul (rozle-tea.com), obdelovalec zbira spodaj navedene uporabnikove podatke za potrebe lastnega poslovanja (ne odgovarjamo za točnost podatkov, ki jih uporabniki navedete). Rožle podatke uporablja izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, blaga in druge potrebne komunikacije. Rožle lahko podatke uporabnikov uporabi tudi v anonimni povzeti obliki za namene statistične analize. Podatki, ki jih zbira in obdeluje Rožle bodo razkriti le, če je takšna obveznost določena z zakonom ali v dobri veri, da je takšno dejanje potrebno za postopke pred sodišči, drugimi državnimi organi in za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja Rožle.

Podatki se hranijo na poslovnem računu na službenem računalniku zaposlenih v podjetju Rožle (dostop do računalnikov in osebnih podatkov je zaščiten z geslom. Operacijski sistem ima antivirusno zaščito in obdelovalec jo redno posodablja) ter v poslovnem programu SAOP. Podatki, ki se zbirajo:

 • Ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov in kraj dostave naročila, naslov elektronske pošte, kontaktna telefonska številka ter vsi ostali podatki, ki jih uporabniki vnesejo v obrazce na spletnem mestu www.rozle-tea.com.

Če stranke želijo sodelovati v programu obveščanja o novostih podjetja Rožle, morajo posredovati svoje polno ime (ime in priimek), datum rojstva, naslov prebivališča in e-naslov. Podatki se hranijo na spletni listi ponudnika Mailchimp, ki ima certifikat EU za zaščito zasebnosti in vseh podatkov. Prav tako se podatki hranijo na spletni strani Rožle, na varovanem strežniku našega ponudnika spletnih storitev Neoserv.

V kolikor stranka poda svojo privolitev za obdelavo svojih osebnih podatkov za namene oglaševalskih in tržnih raziskav, lahko Rožle stranki informacije (kot so posebne ponudbe, popusti ter informacije o izdelkih in storitvah) posreduje po pošti, med obiskom trgovine, preko e-novic in po e-pošti. V ta namen Rožle uporablja spodnje podatke in jih analizira za namen obveščanja in oglaševanja. Poleg tega lahko Rožle spodaj omenjene podatke analizira z namenom optimizacije ponudbe izdelkov, lokacij in storitev.

 • Članski podatki: vaše polno ime (ime in priimek), naslov prebivališča, datum rojstva in e-naslov;
 • Podatki za popust: podatki, ki se nanašajo na blago/storitve, zneske plačil, valuto, znesek popusta, uporabljene kupone, lokacijo, identifikacijsko oznako blagajne ali POS-terminala, čas in št. transakcije in, če je ustrezno, poslovalnico.

PRAVNA OPOMBA

Informacije na tej spletni strani predstavljajo splošne informacije. Informacije zagotavlja podjetje Rožle d.o.o. in medtem ko si prizadevamo, da bi informacije posodabljali in popravljali, ne predstavljamo nobenih izrecnih ali implicitnih izjav ali jamstev o popolnosti, natančnosti, zanesljivosti, primernosti in razpoložljivosti glede na spletno stran ali za informacije, izdelke, storitve in podobno grafiko na spletnem mestu za kakršenkoli namen. Vsako zanašanje na takšne informacije je torej izključno na lastno odgovornost. Rožle d.o.o. ne daje nobenega zagotovila za točnost vsebovanih informacij.

V nobenem primeru ne bomo odgovorni za morebitno izgubo ali škodo, vključno z neomejeno, posredno ali posledično izgubo ali škodo, ali kakršno koli izgubo ali škodo, ki bi nastala zaradi izgube podatkov ali dobička, ki izhaja iz ali v povezavi z uporabo te spletne strani.

S to spletno stranjo se lahko povežete z drugimi spletnimi stranmi, ki niso pod nadzorom podjetja Rožle d.o.o. Nimamo nadzora nad naravo, vsebino in razpoložljivostjo teh spletnih mest. Vključitev kakršnih koli povezav ne pomeni nujno priporočila ali potrditve stališč, izraženih v njih.

Prizadevamo si, da se spletna stran vzpostavi in deluje gladko. Vendar pa Rožle d.o.o. ne prevzema nikakršne odgovornosti in ne bo odgovorna za to, da spletna stran trenutno ni na voljo zaradi tehničnih težav, ki so zunaj našega nadzora.

Vsebina teh strani je pod avtorskimi pravicami. Vsebine ni dovoljeno razmnoževati, prenesti ali objavljati niti v celoti niti delno brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja.

Celoten pravilnik o Skladnosti obdelav osebnih podatkov v podjetju Rožle d.o.o. Horjul si preberite TUKAJ.

Slide
Rožle d.o.o. Horjul
Mala ulica 16, 1354 Horjul
Slovenija
Najvišja kakovost po pravični ceni
Dostava v 1-2 delovnih dneh
Imaš vprašanje?
info@rozle-tea.com
+386 (0)41 863 126 (Fani)

Košarica