Dober okus, dober namen

Tu je resnica o tvoji skodelici čaja CC Tea, prisluhni!

Z rednim pitjem čaja ne le izboljšaš svoje počutje temveč spreminjaš kakovost življenja zaposlenih na plantaži. Hkrati prispevaš k ohranjanju tradicije gojenja tega posebnega zelišča. Vsaka skodelica šteje!

Lokalne ženske

Globoko v notranjosti zelenega kotička SV Indije se nahaja Manipur. Ena najmanj razvitih zveznih držav, kjer na pobočjih, daleč od industrije, uspeva naša limonska trava v njej naravnem okolju.

Zelišče skrbno in z ljubeznijo prideluje v čaj okoli 2000 lokalnih žensk, zaposlenih na plantaži. Večina teh simpatičnih, močnih, pogumnih in delovnih žensk s tem tudi v celoti finančno podpira svojo družino. Mi jim pri tem pomagamo z odkupom pridelka po poštenih cenah.

Vse od prvega dne so te vedno nasmejane ženske naš največji navdih in motivacija. Njihova podoba zato krasi tudi najnovejša pakiranja čaja v biorazgradljivih lončkih. Značilno za vse poročene ženske je namreč, da so ovite v Phanek – ročno tkano krilo, ki je podobno indijskemu Sarongu.

podpiramo naravno in etično pridelavolimonska trava CC Tea
Lemongrass CC Tea plantation

Lokalni kmetje

Eden od pozitivnih družbenih in okoljskih vplivov, ki ga ima sama pridelava čaja CC Tea je tudi, da od obrobnih kmetov v SV Indiji, ki so bili nekoč nezakoniti pridelovalci maka in konoplje, vzame v zakup kmetije.

To jim omogoči, da namesto, da bi delali na ilegalnem pridelku, zdaj zaslužijo dnevno ali mesečno plačo s pridelavo limonske trave CC Tea. Tako lahko živijo normalno življenje, saj jih trgovci in uradniki ne preganjajo več.

»V preteklosti sem gojil vse, kar sem našel. Toda odkar sem bil predstavljen projektu CC Tea, so mi plačali za najem zemljišča in zaposlili tudi v tovarni. Poleg dela v tovarni delam tudi kot oskrbnik na terenu. Moje prejšnje življenje je bilo tako drugačno, zdaj pa lahko vzdržujem vse potrebe svoje družine « Resangmi Hungyo, kmet iz vasi Muirei v okrožju Senapati, Manipur, SV Indija

Torej, z vsakim nakupom neposredno podpreš ...

ŽENSKE

KMETE

SEBE

Širi dober glas:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Slide
Rožle d.o.o. Horjul
Mala ulica 16, 1354 Horjul
Slovenija
Najvišja kakovost po pravični ceni
Dostava v 1-2 delovnih dneh
Imaš vprašanje?
info@rozle-tea.com
+386 (0)41 863 126 (Fani)

Košarica