Dobro počutje

Manj stresa, dober spanec

Tvoja antistresna domača lekarna

V času, ko smo smo izpostavljeni skoraj vsakodnevnim stresnim situacijam, se ti verjetno zdi, da je stres postal stalnica v tvojem življenju. Z njim se soočamo vsi zaradi trenutne situacije v svetu, velikih lastnih pričakovanj in še bolj pričakovanj drugih na delovnem mestu, obilice domačih in družinskih obveznosti ali različnih odnosov (tudi otroci niso izjema), različni pa smo si v tem, kako se na stres odzovemo.

Ali ob tem občutiš v svojem telesu in umu napetost, frustracijo, paniko, strah, jezo in bes ali pa na drugi strani otopelost, apatičnost in pomanjkanje energije za življenje. V vsakem primeru se počutiš neudobno in negotovo, ker si v neravnovesju.

Ali veš, da vsakič, ko si pod stresom in ko hitiš, se v tvojem telesu aktivira stresni hormon, poleg tega pa se zgodi še nekaj – zakrčenost, ki se opazi v plitvem dihanju, zaprtju ali driski, slabosti, hitremu bitju srca, padcu odpornosti ter pogostih prehladih, povečanemu ali pomanjšanemu apetitu in nenehni utrujenosti. 

Tvoje baterije se izpraznijo. Absolutno pa jih je mogoče napolniti. 

Poleg gibanja, dovolj spanja, zdrave prehrane in pozitivne miselnosti je najmanj, kar lahko storiš zase, da nadomestiš kofeinske napitke z zdravimi brezteinskimi in zeliščnimi napitki, kot je pomirjujoči čaj limonske trave.

Limonska trava je zelišče brez teina, bogata s kalcijem, ki prispeva k normalnemu prenosu živčnih impulzov in pomirja mišice in živčevje. S tem pomaga pri povečevanju kakovosti in trajanja spanca. Popelje te v globok in terapevtski spanec, da se zbudiš svež in spočit.

Zdravo spanje je najmočnejše superživilo na svetu, najboljši zdravnik, zaščitnik pred stresom, najbolj vrhunski pomlajevalni in lepotni tretma, ker revitalizira možgane, obnovi imunski sistem, živčni sistem, krepi spomin in koncentracijo, uravnovesi čustva, in napolni z notranjo energijo.

Šele ko se iz nadledvične žleze odplavlja stresni hormon, lahko preklopimo iz simptičnega na parasimpatični živčni sistem. Parasimpatični živčni sistem je tisti, ki je bolj sproščen. Ko sta sproščena naš živčni in hormonski sistem pa se lahko začne obnavljat celoten organizem

Limonska trava je dokazano tonik za živčni sistem.

  1. spodbuja um in koncentracijo
  2. pomaga proti živčnosti
  3. vrtoglavici in raznim nevronskim motnjam

Uporabiš jo lahko tudi v kopeli in pomagala ti bo pri umirjanju živčev in odpravljanju simptomov anksioznosti in utrujenosti zaradi stresa.
Navodila za našo najljubšo čajno kopel najdeš tukaj →

Limonska trava aktivira tudi zelo pomemben hormon seretonin – hormon sreče, ki ima ključno vlogo pri uravnavanju razpoloženja. Daje občutek zadovoljstva, sprošča in pomirja telo, izpira stres in travme. Pomemben tudi pri preprečevanju anksioznosti in depresije.

Priskrbi si svoj čaj 100% limonske trave CC Tea za stres in spanje, ki ti bo vsak večer znova pomagal odpraviti posledice stresa, omogočil tvojemu organizmu, da ponoči napolni baterije, da boš čez dan buden, svež in produktiven, brez čustvenih in energetskih nihanj.

Pomagal bo odpraviti škodljive posledice, ki jih je stres že povzročil tvojim žlezam, živčnemu sistemu in celicam. Z rednim pitjem boš postal odporen proti stresu, ki ti v prihodnje ne bo mogel do živega.

Čaj CC Tea lahko piješ preko celega dne. Priporočamo, da si ga v večji količini pripraviš že zjutraj, lahko tudi v termovki in si ga odneseš v službo ali na pot. Odličen pa je tudi ohlajen!
Več recetov za pripravo toplega in ledenega čaja najdeš tukaj →

Priporočamo tudi te preproste male rutine za vsak dan:

1. Zvečer si pripravi skodelico toplega čaja CC Tea.
Ne jej pred spanjem vsaj 2 uri, najbolje pa 4 ure, da ne obremeniš prebave. Spij le čajček, da daš telesu vse pogoje za nočno razstrupljanje.

2. Ravnaj se po bioritmu narave, ki zaspi, ko sonce zaide. Bodi v postelji od 21.00 do 22.00 ure.

3. Ugasni vse elektronske naprave v spalnici, idaelno je, da nimaš v sobi nič, kar ima elektromagnetno sevanje.

4. Pred spanjem se ozri vase. To je lahko storiš z meditacijo, molitvijo ali pa samo globokim zavestnim dihanjem. In prakticiraj hvaležnost. Najdi vsaj 5 razlogov za hvaležnost v dnevu. Tudi to ti bo prineslo notranji mir.

Posreduj članek, če želiš še komu povedati, da te skrbi zanj, ker je preveč pod stresom. 

DELI S PRIJATELJI:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Slide
Rožle d.o.o. Horjul
Mala ulica 16, 1354 Horjul
Slovenija
Najvišja kakovost po pravični ceni
Dostava v 1-2 delovnih dneh
Imaš vprašanje?
info@rozle-tea.com
+386 (0)41 863 126 (Fani)

Košarica