Za lažjo in bolj prijetno uporabo naše spletne strani uporabljamo »piškotke«.
To so majhne podatkovne enote, ki omogočajo razumevanje kako uporabniki uporabljajo našo spletno stran, prav tako nam omogočajo primerjavo novih in predhodnjih obiskovalcev. To nam omogoča, da z posredovanimi podatki lahko naredimo prihodnji obisk naše spletne strani še bolj učinkovit in prijeten. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov nastavite svoj računalnik tako, da vas opozori, preden se piškotek shrani na vaš disk in/ali da izbriše vse piškotke spletnih strani. Če ne želite spremeniti uporabe piškotkov, preprosto nadaljujte na spletno stran.
Za več informacij o piškotkih in njihovem vplivu na : www.aboutcookies.org.

 

OBVEZNI PIŠKOTKI
Ti piškotki so nujni za premikanje po spletni strani in uporabo njenih možnosti kot je dostop do varnih območij spletne strani. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti storitev, ki ste jih zahtevali, na primer obrazec za nagradno igro ipd.
IZVEDBENI PIŠKOTKI
Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, na primer katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo in ali se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in zato anonimne. Ti piškotki se uporabljajo zgolj za izboljšanje delovanja spletne strani.
FUNKCIONALNI PIŠKOTKI
Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti (na primer vaše uporabniško ime, jezik ali regijo, kjer se nahajate) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Tako na primer spletna stran Spletnik.si nudi prilagojeno vsebino glede na tematiko člankov, ki jih je uporabnik označil kot priljubljene. Ti piškotki si lahko zapomnijo tudi spremembe velikosti črk in pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagodite. Uporabni so tudi za zagotavljanje storitev, ki ste jih zahtevali kot je ogled videoposnetka ali komentiranje na blogu. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki so lahko anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh.
Po tem ko ste prejeli obvestilo, da se strinjate o uporabi piškotkov bomo v vašo napravo namestili to vrsto piškotkov.

 

UPRAVLJANJE PIŠKOTKOV NA OSEBNEM RAČUNALNIKU
V primeru, da želite omogočiti piškotke naše spletne strani, sledite spodnjim korakom.
Za onemogočanje kliknite v prvem koraku Google Analitike – s tem bo analitika onemogočena za mesec dni.
[fruitful_ibox_row] [fruitful_ibox column=”ffs-four-one” title=”Google Chrome”]1. V prvem koraku kliknite ikono »Orodja«, ki se nahaja na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
2. V drugem koraku kliknite na ikono »Prikaži dodatne nastavitve« in se pomaknite do odseka »Zasebnost« ter nato kliknite na ikono »Nastavitve vsebine«.
3. V zadnjem koraku izberite »Dovoli nastavljanje lokalnih podatkov«.[/fruitful_ibox] [fruitful_ibox column=”ffs-four-one” title=”Microsoft Internet Explorer 6.0, 7.0, 8.0, 9.0″]1. Na vrhu vašega brskalnika kliknite na ikono »Orodja« in izberite »Internetne možnosti«, v nadaljevanju nato kliknite na zavihek »Zasebnost«.
2. V tem zavihku nato preverite, da je raven vaše zasebnosti nastavljena na srednjo ali manj, kar bo posledično omogočilo uporabo piškotkov v vašem brskalniku. V kolikor bo raven višja kot srednja bo to onemogočilo uporabo piškotkov.[/fruitful_ibox] [fruitful_ibox column=”ffs-four-one” title=”Mozilla Firefox”]1. Na vrhu vašega brskalnika kliknite na ikono »Orodja« in izberite »Možnosti«.
2. V drugem koraku nato izberite ikono »Zasebnost«.
3. Kliknite na gumb »Piškotki« in izberite možnost »Dovoli stranem, da ustvarijo piškote«.[/fruitful_ibox] [fruitful_ibox column=”ffs-four-one” title=”Safari” last=”true”]1. V prvem koraku poiščite in kliknite na ikono zobnika na vrhu vašega brskalnika ter izberite možnost »Nastavitve«.
2. V drugem koraku kliknite na gumb »Zasebnost« in nato označite možnost »Onemogoči uporabo piškotkov tretjih oseb in oglaševalnih piškotkov«.
3. V zadnjem koraku kliknite ikono »Shrani«.[/fruitful_ibox] [/fruitful_ibox_row]
[fruitful_ibox_row] [fruitful_ibox column=”ffs-four-one” title=”Upravaljanje piškotkov na računalniku Mac”]Microsoft Internet Explorer 5.0 na OSX
1. Na vrhu vašega brskalnika kliknite na ikono »Explorer« in izberite možnost »Nastavitve«.
2. V naslednjem koraku se pomaknite navzdol do odseka »Piškotki« v razdelku »Prejete datoteke«.
3. Tukaj nato izberite možnost »Nikoli ne vprašaj«.[/fruitful_ibox] [fruitful_ibox column=”ffs-four-one” title=”Safari on OSX”]1. V prvem koraku na vrhu vašega brskalnika kliknite »Safari« in izberite možnost »Nastavitve«.
2. Nato kliknite na ikono »Zasebnost« in nato na »Omogoči uporabo piškotkov«.
3. V naslednjem koraku izberite možnost »Samo na obiskanih straneh«.[/fruitful_ibox] [fruitful_ibox column=”ffs-four-one” title=”Opera”]1. V prvem koraku na vrhu vašega brskalnika kliknite »Meni« in izberite možnost »Nastavitve«.
2. Nato v drugem koraku izberite »Možnosti« in kliknite na zavihek »Napredno«.
3. V zadnjem koraku nato izberite možnost »Omogoči uporabo piškotkov«.[/fruitful_ibox] [fruitful_ibox column=”ffs-four-one” title=”Mozilla in Netscape na OSX” last=”true”]1. Na vrhu vašega brskalnika kliknite na »Mozilla« ali »Netscape« in nato izberite možnost »Nastavitve«.
2. V naslednjem koraku se pomaknite navzdol do odseka »Piškotki« v razdelku »Zasebnost in varnost«.
3. V zadnjem koraku nato izberite »Dovoli piškotke samo za izvorno spletno stran«.[/fruitful_ibox] [/fruitful_ibox_row]