Dobro počutje

Čajanka z otroci

Pitje čaja ni le naša vsakodnevna priložnost za negovanje sebe ampak hkrati tudi za povezovanje z otroki.

Polno mojih spominov na otroštvo je vezanih na roza čajni set, ki sem ga pri petih letih dobila od staršev. Ta je bil povod za nešteto čajnih dogodivščin, z doma narejenimi prigrizki na vrtu naše hiše.

Kasneje, ko sva s sestro nekoliko odrasli, smo si skupaj s starši pripravili zeliščni čaj ob večini naših glavnih obrokov in pa tudi zvečer. Sedaj, ko imava vsaka svoje gospodinjstvo in sva zaposleni bolj kot kadarkoli koli prej, pa so mi ti prijetni trenutki in izkušnje še vedno ostali močno v srcu. In verjamem, da mi dober čaj vedno nudi priložnost, da se ustavim in prisluhnem sebi ali svojim dragim domačim in prijateljem.

Nikoli ni prepozno začeti z običajem pitja čaja v krogu družine, s prijatelji in še posebno otroki. Vsi smo nekoč začeli z brezkofeinskimi mešanicami in zeliščnimi čaji. Navsezadnje, le kdo se lahko upre čaju, če mu nadenete igrivo ime?
Otroci so po naravi spontani, zato je tako pomembno, da starši vedno ostanejo odprti za njihova nenadna povabila na čajanko z medvedkom. Čeprav morata morda kuhanje in perilo počakati, je odlično, da starši zgrabijo priložnost in se ji prepustijo. Saj bodo gospodinjska opravila vedno počakala in bodo tam tudi ko bo zabave konec, spomini na takšna druženja pa bodo ostali za vedno zasidrani v naših srcih.

Še posebno v letih, ko otroci začnejo obiskovati vrtec in nato šolo, čimvečkrat pomislite na pripravo tople skodelice pomirjujočega zeliščnega čaja ob koncu dneva ali ob branju pravljice za lahko noč. Zagotovo bodo otroci hitro zaplavali v svet sanj. Takšni trenutki otroku vedno vzbudijo občutek topline in varnosti.

Navsezadnje je ohranjanje tradicije čajank z otroki več kot le zabava. Hkrati je ustvarjanje negovalnega odnosa, ki traja celo življenje.

Nikoli ni zares prepozno! ~ Tanja

DELI S PRIJATELJI:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Slide
Rožle d.o.o. Horjul
Mala ulica 16, 1354 Horjul
Slovenija
Najvišja kakovost po pravični ceni
Dostava v 1-2 delovnih dneh
Imaš vprašanje?
info@rozle-tea.com
+386 (0)41 863 126 (Fani)

Košarica